seo illustration

Külső linképítés

A külső linképítés a SEO-ban azt jelenti, hogy más weboldalak linkelnek, vagyis külső linkek mutatnak a mi weboldalunkra. A külső linkek minőségétől és számától függően a weboldalunk rangsorolása javulhat a keresőmotorokban, mivel ezek a weboldalunk szakértelmét, minőségét és relevanciáját mutatják egy adott témában, amivel a weboldalunk foglalkozik. Minél több, minőségi és releváns link mutat egy oldalra, annál nagyobb az esélye, hogy a keresőkben jó pozíciót érhetünk el egy adott kulcsszóra, amire az oldallal rangsorolódni szeretnénk.

A külső linképítés fontos keresőoptimalizáló eszköz, mivel fontos tényező, amely befolyásolja a keresőmotorok rangsorolását. Az erős linkprofil növelheti az oldal hitelességét, az organikus forgalmat és a konverziókat is. Azonban fontos, hogy a linképítés természetesnek tűnjön, és ne a manipulációra épüljön. Az illegális és manipulatív linképítési módszerek használata ártalmas lehet az oldal rangsorolására, és akár büntetéseket is vonhat maga után. Arra is érdemes odafigyelni, hogy az egyes keresőmotorok a külső linkek értékelésére eltérő módszereket használhatnak, és az optimális linkmennyiség és linkminőség függ a webhely témájától és az iparági normáktól is. Ezért fontos az egyensúly megtalálása a külső linkek mennyiségénél, hiszen a linképítésnek organikusnak és hitelesnek kell lennie.

Hogyan építs/Szerezz külső linkeket?

A külső linképítéshez számos eszköz és módszer áll rendelkezésre. Néhány példa:

  • Közösségi média: Az aktív közösségimédia-jelenlét lehetőséget ad arra, hogy kapcsolatba lépjünk más weboldalakkal és blogokkal, és megosszuk tartalmainkat.
  • Blogolás: A blogolás lehetőséget ad a tartalmaink megosztására, így nagyobb eséllyel jut el az érdeklődőkhöz, illetve nagyobb eséllyel érkezhetnek külső linkek is a weboldalunkra.
  • Vendégposztok írása: A vendégposztok írása lehetőséget ad arra, hogy tartalmat osszunk meg más weboldalakon, illetve visszalinkeljünk a saját weboldalunkra, és ezzel is növeljük az általunk kapott linkek számát.
  • Linképítő szolgáltatások: Vannak olyan linkbuilding szolgáltatások, amelyek segítenek a weboldal tulajdonosoknak a linkek megszerzésében. Ugyanakkor érdemes figyelni a külső linkek minőségére és relevanciájára, ezért a SEO linképítést érdemes szakértőkre bízni. 
  • Sajtómegjelenés: Az online sajtóközlemények és egyéb hírek megjelentetése lehetőséget ad a vállalkozásoknak arra, hogy híreket, eseményeket vagy más fontos információkat osszanak meg a nagyközönséggel és a médiával, és értékes külső linkeket szerezzenek ismert oldalakról.

Mi a külső linképítés és miért fontos a SEO számára?

A külső linképítés olyan folyamat, amely során más weboldalakról származó hivatkozások (backlinkek) mutatnak a saját weboldaladra. Fontos a SEO számára, mert a keresőmotorok ezeket a linkeket "szavazatként" értékelik a weboldalad relevanciája és tekintélye szempontjából, ami javíthatja a weboldal rangsorolását a keresési eredményekben.

Hogyan lehet minőségi backlinkeket szerezni?

Minőségi backlinkeket úgy lehet organikusan (nem fizetett módon) szerezni, hogy értékes, releváns és hasznos tartalmat hozol létre, amely természetesen ösztönzi az embereket és más weboldalakat a linkelésre. Fizetett módon a külső linképítés aktív kapcsolatépítéssel, SEO linképítés szolgáltatás igénybe vételével és partneri együttműködésekkel lehetséges.

Milyen gyakran kell foglalkozni a külső linképítéssel?

A külső linképítés folyamatos tevékenység, amelyet rendszeresen kell végezni. A linkprofil frissességének és relevanciájának fenntartása érdekében ajánlott rendszeresen új backlinkeket szerezni és felülvizsgálni a meglévő linkek minőségét.

Milyen veszélyei vannak a rossz minőségű backlink-eknek?

A rossz minőségű vagy spam hatású backlinkek negatívan befolyásolhatják a weboldal SEO teljesítményét, mivel a keresőmotorok büntethetik a weboldalt, ha úgy ítélik meg, hogy manipulatív linképítési gyakorlatokat alkalmaz. Ez a büntetés csökkenő rangsorolást és látogatottságot eredményezhet.
SEO HATÁS:  pozitív
súlyossági szint:  Magas
SEO kategória:  tartalmi seo

Kérdésed van?

Ötleteljünk együtt!

 

Add meg elérhetőségeidet és beszéljük meg kötelezettségmentesen, mit tudunk kihozni a weboldaladból.

 

INTERNET SOLUTIONS KFT.

 

 

Adószám: 23321836-2-13

Cégjegyzékszám: 13-09-189353

Bankszámlaszám: 16200106-11637330

Kamarai tagság: Pest Megyei és Érd Megyei Jogú
Városi Kereskedelmi és Iparkamara

Email: info@internetsolutions.hu