seo illustration

Külső linképítés

A külső linképítés a SEO-ban azt jelenti, hogy más weboldalak linkelnek, vagyis külső linkek mutatnak a mi weboldalunkra. A külső linkek minőségétől és számától függően a weboldalunk rangsorolása javulhat a keresőmotorokban, mivel ezek a weboldalunk szakértelmét, minőségét és relevanciáját mutatják egy adott témában, amivel a weboldalunk foglalkozik. Minél több, minőségi és releváns link mutat egy oldalra, annál nagyobb az esélye, hogy a keresőkben jó pozíciót érhetünk el egy adott kulcsszóra, amire az oldallal rangsorolódni szeretnénk.

A külső linképítés fontos keresőoptimalizáló eszköz, mivel fontos tényező, amely befolyásolja a keresőmotorok rangsorolását. Az erős linkprofil növelheti az oldal hitelességét, az organikus forgalmat és a konverziókat is. Azonban fontos, hogy a linképítés természetesnek tűnjön, és ne a manipulációra épüljön. Az illegális és manipulatív linképítési módszerek használata ártalmas lehet az oldal rangsorolására, és akár büntetéseket is vonhat maga után. Arra is érdemes odafigyelni, hogy az egyes keresőmotorok a külső linkek értékelésére eltérő módszereket használhatnak, és az optimális linkmennyiség és linkminőség függ a webhely témájától és az iparági normáktól is. Ezért fontos az egyensúly megtalálása a külső linkek mennyiségénél, hiszen a linképítésnek organikusnak és hitelesnek kell lennie.

Hogyan építs/Szerezz külső linkeket?

A külső linképítéshez számos eszköz és módszer áll rendelkezésre. Néhány példa:

  • Közösségi média: Az aktív közösségimédia-jelenlét lehetőséget ad arra, hogy kapcsolatba lépjünk más weboldalakkal és blogokkal, és megosszuk tartalmainkat.
  • Blogolás: A blogolás lehetőséget ad a tartalmaink megosztására, így nagyobb eséllyel jut el az érdeklődőkhöz, illetve nagyobb eséllyel érkezhetnek külső linkek is a weboldalunkra.
  • Vendégposztok írása: A vendégposztok írása lehetőséget ad arra, hogy tartalmat osszunk meg más weboldalakon, illetve visszalinkeljünk a saját weboldalunkra, és ezzel is növeljük az általunk kapott linkek számát.
  • Linképítő szolgáltatások: Vannak olyan szolgáltatások, amelyek segítenek a weboldal tulajdonosoknak a linkek megszerzésében. Ezek közé tartoznak a linkcsere programok, a linképítő ügynökségek és az online piacterek. Ugyanakkor érdemes figyelni a külső linkek minőségére és relevanciájára, nemcsak a számukra.
  • Sajtómegjelenés: Az online sajtóközlemények és egyéb hírek megjelentetése lehetőséget ad a vállalkozásoknak arra, hogy híreket, eseményeket vagy más fontos információkat osszanak meg a nagyközönséggel és a médiával, és értékes külső linkeket szerezzenek ismert oldalakról.
SEO HATÁS:  pozitív
súlyossági szint:  Magas
SEO kategória:  tartalmi seo

Kérdésed van?

Ötleteljünk együtt!

 

Add meg elérhetőségeidet és beszéljük meg kötelezettségmentesen, mit tudunk kihozni a weboldaladból.

 

INTERNET SOLUTIONS KFT.

 

 

Adószám: 23321836-2-13

Cégjegyzékszám: 13-09-189353

Bankszámlaszám: 16200106-11637330

Kamarai tagság: Pest Megyei és Érd Megyei Jogú
Városi Kereskedelmi és Iparkamara

Email: info@internetsolutions.hu