hreflang

Tartalom formázása

A tartalom formázása SEO (keresőoptimalizálás) szempontból kiemelkedően fontos, mivel javítja az olvasók élményét és segíti a keresőmotorokat a tartalom értelmezésében. A jól formázott tartalom könnyebben olvasható és érthető, ami növeli az oldalon töltött időt és csökkenti a visszapattanási arányt – mindkettő pozitívan befolyásolja a SEO-t. A gondos formázás továbbá segít a keresőmotoroknak megérteni az oldal struktúráját és tartalmát, tehát relevánsabb találatokat tud nyújtani a felhasználóknak.

Íme néhány tényező, amikre érdemes figyelni a tartalom helyes és informatív formázása során: 

Címek és alcímek: A megfelelően formázott címek (headingek, amelyek H1, H2, H3 HTML címkékkel vannak ellátva) nemcsak segítik az olvasókat a tartalom skennelésében, hanem segítik a keresőmotorokat a tartalom témájának és struktúrájának megértésében. Érdemes a H1-ben a fő kulcsszót, a további alcímekben pedig a további fontos kulcsszavakat szerepeltetni az eredményes SEO-zás érdekében.

Szövegszegmensek: A bekezdések és listák (pontok, számozás), ha megfelelően hazsnáljuk őket, segítenek a tartalom szervezésében és könnyebbé teszik az olvasást.

Képek és multimédia: A képek, videók és egyéb multimédia elemek használata vonzóbbá teheti az oldalt. A megfelelő alt text (alternatív szöveg, amely megjelenik, ha egy képet nem sikerül betölteni az oldalon), illetve a képeknél megadott további metaadatok és címkék segítenek a keresőmotoroknak a képek értelmezésében. A vizuális tartalmak fontosságáról a Kosárérték magazinban is írtunk bővebben. A képoptimalizálási tanácsainkat is itt tettük közzé bővebben, ezeket is érdemes beépíteni a SEO to-do listánkba.

Linkek formázása: A belső linkek és külső linkek jó struktúrája és az informatív anchor szövegek használata segít a keresőmotoroknak a tartalmi kapcsolódások megértésében.

Mobilbarát formázás: Az oldalnak mobilokon is jól kell kinéznie, mivel a mobil keresések növekvő részét képezik a globális kereséseknek. A reszponzív design ma már elengedhetetlen a SEO szempontjából is.

Szemantikai HTML: A szemantikai HTML (pl., cikk, szakasz) használata segíthet a keresőmotoroknak megérteni a tartalom struktúráját.

Betűtípus és szín: A könnyen olvasható betűtípusok és színek, a megfelelő kontraszt a tartalom és a háttér között növelik az oldal használhatóságát és hozzájárulnak a jobb felhasználói élményhez.

Schema Markup: A Schema Markup segít a keresőmotoroknak a tartalom pontosabb értelmezésében.

Összefoglalva, a tartalom formázása nem csak a felhasználók számára teszi vonzóbbá és érthetőbbé az oldalt, hanem a keresőmotorok számára is. A gondos formázás elősegítheti a tartalom hatékonyabb indexelését és jobb rangsorolást a keresési eredményekben, valamint hozzájárulhat az oldal általános SEO sikeréhez.

 

Tartalomformázási tanácsainkról a Kosárérték e-kereskedelmi magazinban olvashatsz bővebben: 

6 tipp a tartalmaid eredményes optimalizálásához

10 tipp, hogy tartalamaid még több organikus forgalmat hozzanak

 

 

Kérdésed van?

Ötleteljünk együtt!

 

Add meg elérhetőségeidet és beszéljük meg kötelezettségmentesen, mit tudunk kihozni a weboldaladból.

 

INTERNET SOLUTIONS KFT.

Adószám: 23321836-2-13

Cégjegyzékszám: 13-09-189353

Bankszámlaszám: 16200106-11637330

Kamarai tagság: Pest Megyei és Érd Megyei Jogú
Városi Kereskedelmi és Iparkamara

Email: info@internetsolutions.hu