seo illustration

SERP

A SERP (Search Engine Results Page) a keresőmotorok által, mint például a Google vagy Bing, megjelenített találati lista egy adott keresési lekérdezésre. A SERP többnyire organikus találatokat (azaz nem fizetett hirdetéseket) és fizetett hirdetéseket tartalmaz, valamint különféle keresési funkciókat, mint például a bővített kivonatok (rich snippet), gyakran ismételt kérdések (GYIK), helyi listák, képek, videók, hírek és egyéb funkciók.

A keresőoptimalizálás célja, hogy javítsa egy weboldal láthatóságát és rangsorolását a keresőmotorok találati listáján. A SERP fontos szerepet játszik a SEO-ban, mivel a magasabb rangsorú weboldalak több organikus forgalmat (látogatót) generálnak , és így nagyobb eséllyel érik el a kívánt üzleti célokat (pl. konverziós arány, eladások száma, regisztráció, letöltés stb.).

Miért fontos, hogy a weboldalad jól szerepeljen a találati oldalon? 

  • LátogatónövelésA weboldalak többsége a keresőmotorokból szerzi be a látogatóit. A magasabb rangsorú weboldalak jobban láthatók, és több kattintást kapnak a látogatóktól.
  • Hitelesség: A felhasználók hajlamosak úgy érezni, hogy a keresőmotorok által előrébb rangsorolt weboldalak megbízhatóbbak és hitelesebbek.
  • Versenyképesség: A magasabb rangsorú weboldalak előnyben részesülnek a versenytársaikkal szemben, mivel több látogatót vonzanak és több üzleti lehetőséget teremtenek.
  • Ingyenes forgalom: Az organikus találatok révén érkező látogatók ingyenesek, ellentétben a fizetett hirdetésekkel, amelyek költségvetést igényelnek.
  • Hosszú távú eredmények: A jó SEO stratégiával elért magasabb rangsorolás hosszú távú eredményeket hozhat, ami folyamatos forgalomnövekedést és üzleti lehetőségeket eredményez.

 Mit tehetsz, hogy a weboldalad feljebb kerüljön a találati oldalon? Optimalizálnod kell a weboldalad működését, technikai hátterét és tartalmát is.

A Kosáréték e-kereskedelmi magazinban publikált cikkeink weboldaltartalom-optimalizálási tippekkel:

SEO HATÁS: 
súlyossági szint: –
SEO kategória: 

Kérdésed van?

Ötleteljünk együtt!

 

Add meg elérhetőségeidet és beszéljük meg kötelezettségmentesen, mit tudunk kihozni a weboldaladból.

 

INTERNET SOLUTIONS KFT.

Adószám: 23321836-2-13

Cégjegyzékszám: 13-09-189353

Bankszámlaszám: 16200106-11637330

Kamarai tagság: Pest Megyei és Érd Megyei Jogú
Városi Kereskedelmi és Iparkamara

Email: info@internetsolutions.hu