seo illustration

Strukturált adatok

A strukturált adatok nagyon fontosak lehetnek a SEO-ban, mivel segítségükkel az adott weboldal tartalmának és szerkezetének megértése és értelmezése egyszerűbbé válik a keresőmotorok számára.

A strukturált adatok segítségével a keresőmotorok könnyebben azonosíthatják és értelmezik az adott weboldal tartalmát és annak jelentős részeit. Ez a fajta információ gazdagabb és hasznosabb eredményeket eredményezhet a felhasználók számára a keresés során.

Ha egy weboldal tartalmaz strukturált adatokat, akkor ezek megjelenhetnek a keresési eredményekben a keresőmotorok által generált gazdag találatok formájában. Ez nagyon hasznos lehet a felhasználók számára, mivel rögtön áttekintést kaphatnak az adott weboldal tartalmáról, anélkül, hogy ténylegesen rákattintanának az oldalra.

A strukturált adatok használata segíthet abban, hogy az adott weboldalak jobban teljesítsenek a keresőmotorokban, és magasabb helyezéseket érjenek el a releváns kulcsszavakra történő keresések során.

Hogyan adjam hozzá a strukturális adatokat a weboldalamhoz?

 

A strukturált adatok hozzáadása a weboldalhoz a következő lépésekkel végezhető el:

 

  • Válassz ki egy megfelelő strukturált adat típust: Először is, válassz ki egy megfelelő strukturált adat típust, amely a weboldal tartalmához és céljához igazodik. A Schema.org webhelyen található különböző típusú strukturált adatok közül választhatsz, például cikkek, események, termékek, helyek, értékelések stb.
    Google által támogatott strukturált adatok listája
  • Generálj strukturált adat kódot: A strukturált adatok kódját általában JSON-LD formátumban írják. Az adatokat kézzel írhatod, vagy használhatsz olyan eszközöket, mint a Google Struktúrált Adatok Segéde vagy a JSON-LD Playground, amelyek segítenek a strukturált adatok kódjának generálásában.
  • Illeszd be a strukturált adatok kódját az oldaladba: Miután elkészült a strukturált adatok kódja, illeszd be az oldaladba a HTML fejrészébe (head) a <script> tag segítségével. Győződj meg róla, hogy az adatokat helyesen illesztetted-e be, és hogy nincsenek benne hibák.

Kérdésed van?

Ötleteljünk együtt!

 

Add meg elérhetőségeidet és beszéljük meg kötelezettségmentesen, mit tudunk kihozni a weboldaladból.

 

INTERNET SOLUTIONS KFT.

Adószám: 23321836-2-13

Cégjegyzékszám: 13-09-189353

Bankszámlaszám: 16200106-11637330

Kamarai tagság: Pest Megyei és Érd Megyei Jogú
Városi Kereskedelmi és Iparkamara

Email: info@internetsolutions.hu