hreflang

Kapcsolat oldal

 

A Kapcsolat oldal (angolul contact page) a weboldal azon része, amely az olvasóknak, vásárlóknak vagy érdeklődőknek információt nyújt arról, hogyan léphetnek kapcsolatba a weboldal tulajdonosával, például egy vállalkozással vagy szervezettel. Ez az oldal általában tartalmazza a vállalkozás címét, telefonszámát, e-mail címét, valamint gyakran egy kapcsolatfelvételi űrlapot és esetleg egy térképet is.

A Kapcsolat oldal SEO szempontból is fontos több okból kifolyólag:

 • Hitelesség és megbízhatóság: A kapcsolat oldal megléte hozzájárul a weboldal hitelességéhez. A keresőmotorok, mint például a Google, előnyben részesítik azokat a weboldalakat, amelyek világosan és könnyen elérhető módon biztosítanak kapcsolatfelvételi információkat. Ez különösen fontos a helyi keresőoptimalizálásnál, ahol a helyi vállalkozásoknak meg kell adniuk pontos helyi elérhetőségi információkat.
 • Felhasználói élmény: Egy jól megtervezett kapcsolat oldal javítja a felhasználói élményt, mivel segíti a látogatókat abban, hogy könnyedén találják meg a szükséges információkat, ha kapcsolatba akarnak lépni az oldal tulajdonosával. A felhasználói élmény közvetlenül befolyásolja a SEO-t, mivel a Google a felhasználói interakciókat és a weboldalon eltöltött időt is figyelembe veszi rangsoroláskor.
 • Helyi SEO: A helyi üzletek számára a kapcsolat oldal kulcsfontosságú lehet a helyi SEO szempontjából. A helyi keresők (például a Google) a helyi vállalkozások keresési rangsorolásánál figyelembe veszik a NAP (Name, Address, Phone number, azaz a Név, Cím, Telefonszám) konzisztenciáját a weboldalon és más online listázásokon.

Ezért a Conatct page nem csupán egy alapvető webdesign elem, hanem fontos része egy átfogó SEO stratégiának is. Biztosítani kell, hogy ez az oldal könnyen megtalálható, jól strukturált és tartalmazza az összes releváns információt, amelyet egy látogató vagy potenciális ügyfél keres.

Hogyan készíts jó kapcsolat oldalt?

Egy jó kapcsolat oldal elkészítése kulcsfontosságú a weboldalad számára, mivel ez az oldal gyakran az első kapcsolati pont a potenciális ügyfelek és az üzleted között. Íme néhány lépés és tipp, amelyek segítenek a hatékony kapcsolat oldal létrehozásában:

 • Világos elérhetőségi információk: Biztosítsd, hogy a kapcsolat oldalad tartalmazza az összes fontos elérhetőségi információt, mint például a cég nevét, címét, telefonszámát, e-mail címét. Ezeknek az információknak könnyen megtalálhatónak és olvashatónak kell lenniük.
 • Kapcsolatfelvételi űrlap: Adj hozzá egy egyszerűen használható kapcsolatfelvételi űrlapot, amely lehetővé teszi a látogatók számára, hogy közvetlenül az oldalról üzenetet küldjenek. Győződj meg róla, hogy az űrlap nem túl bonyolult, és csak a szükséges mezőket tartalmazza.
 • Térkép integráció: Ha van fizikai üzleti helyszíned, akkor érdemes integrálni egy térképet (pl. Google Maps), ami segít a látogatóknak megtalálni a helyszínedet.
 • Reszponzív design: Győződj meg róla, hogy a kapcsolat oldalad mobilbarát és jól működik különböző eszközökön és képernyőméretekben.
 • Közösségi média csatornák linkjei: Adj hozzá linkeket a közösségi média oldalaidra, hogy a látogatók további módon is kapcsolatba léphessenek veled, és megtekinthessék, milyen arculatot képviselsz, hogyan kommunikálsz a célközönségeddel.
 • Személyes megközelítés: Tedd egyedivé az oldalt egy rövid üdvözlő szöveggel vagy egy kis információval a vállalkozásodról. Ez segít a látogatóknak jobban megérteni, kivel veszik fel a kapcsolatot. Ha van külön „Rólam/Rólunk” aloldal is a weboldalon, ahol a munkatársakat, vezetőséget, cégkultúrát, vállalati értékeket mutatod be, be is linkelheted a contact page-re.
 • Bizalomépítő elemek: Jeleníts meg az oldalon vevői visszajelzéseket, partneri ajánlásokat vagy esettanulmányokat, amelyek bizalmat építenek az ügyfeleid és a vállalkozásod között.
 • Felhívás a cselekvésre (CTA): Egy jól megformált felhívás a cselekvésre (például „Lépjen kapcsolatba velünk még ma!”) segíthet növelni a kapcsolatfelvételi űrlap kitöltésének arányát.
 • SEO optimalizálás: Ne feledd, hogy a kapcsolat oldalt is optimalizálni kell a keresőmotorok számára, beleértve a releváns kulcsszavak használatát, valamint a strukturált adatok és meta adatok megfelelő kezelését.

Ezeket a lépéseket követve biztosíthatod, hogy a kapcsolat oldalad nem csak hasznos és informatív lesz a látogatóid számára, hanem hozzájárul a weboldalad átfogó online jelenlétének és SEO eredményeinek javításához is.

 

Kérdésed van?

Ötleteljünk együtt!

 

Add meg elérhetőségeidet és beszéljük meg kötelezettségmentesen, mit tudunk kihozni a weboldaladból.

 

INTERNET SOLUTIONS KFT.

 

 

Adószám: 23321836-2-13

Cégjegyzékszám: 13-09-189353

Bankszámlaszám: 16200106-11637330

Kamarai tagság: Pest Megyei és Érd Megyei Jogú
Városi Kereskedelmi és Iparkamara

Email: info@internetsolutions.hu