seo illustration

Anchor text

Az anchor text (magyarul: horgonyszöveg) az a szöveg, amely egy hiperhivatkozásban (linkben) szerepel és amelyre kattinva a felhasználók eljutnak egy másik webhelyre vagy a weboldalon belül egy másik oldalra. Az anchor text általában kiemelt formázású, például aláhúzott, illetve jellemzően más színnel jelenik meg, hogy felhasználók számára könnyen észrevehető legyen.

Az anchor text fontos szerepet játszik a keresőoptimalizálásban, mivel segíti a keresőmotorokat, hogy megértsék a linkelt tartalom témáját és relevanciáját. Az anchor text SEO rangsorolási tényező, azaz a keresőmotorok figyelembe veszik az anchor textet a weboldal rangsorolásának meghatározásakor, ezért fontos, hogy helyes formátumú horgonyszövegek szerepeljenek a weboldalunkon. Egy releváns és informatív anchor text javíthatja a weboldal rangsorolását, míg a rosszul megválasztott anchor text (például túlzottan optimalizált vagy irreleváns szöveg) negatívan hathat a rangsorolásra.

Milyen a jó anchor text?

Releváns: A horgonyszövegnek kapcsolódnia kell a linkelt oldal tartalmához. Az olvasók számára világosan jeleznie kell, milyen témájú oldalra fognak átkattintani.

Természetes: A horgonyszövegnek természetesnek kell lennie a tartalom kontextusában. Kerüld a túlzottan optimalizált vagy kulcsszavakkal tömött horgonyszövegeket, és inkább használj olyan kifejezéseket, amelyek illeszkednek a szövegkörnyezetbe.

Rövid és tömör: A jó horgonyszöveg általában rövid és lényegre törő, ezért javasoljuk, hogy próbáld meg a lényeget röviden és érthetően közvetíteni, de a rövidség ne menjen a relevancia rovására.

Változatos: Kerüld a ismétlődő horgonyszövegeket, és használj különböző kifejezéseket a linkelt oldalakhoz. Ez segít a keresőmotoroknak jobban megérteni a tartalmad és a linkelt oldalak közötti kapcsolatot.

Ne használj általános szövegeket: Kerüld az általános horgonyszövegeket, mint például „kattints ide” vagy „itt”, esetleg „tovább”, mivel ezek nem adnak elegendő információt a linkelt oldal tartalmáról. Helyette használj informatív és releváns szövegeket.

A jó horgonyszöveg használata elősegíti a felhasználói élményt, és segít a keresőmotoroknak jobban értékelni a tartalmadat. Mindkettő pozitív hatással lehet a SEO-ra és a rangsorolásra, így szánj elég időt és figyelmet a linkek és anchor textek létrehozására a tartalmadban.

SEO HATÁS:  pozitív
súlyossági szint: magasabb
SEO kategória:  tartalmi seo

Kérdésed van?

Ötleteljünk együtt!

 

Add meg elérhetőségeidet és beszéljük meg kötelezettségmentesen, mit tudunk kihozni a weboldaladból.

 

INTERNET SOLUTIONS KFT.

 

 

Adószám: 23321836-2-13

Cégjegyzékszám: 13-09-189353

Bankszámlaszám: 16200106-11637330

Kamarai tagság: Pest Megyei és Érd Megyei Jogú
Városi Kereskedelmi és Iparkamara

Email: info@internetsolutions.hu