A weboldalra mutató linek száma a Google keresés számára irreleváns, mondta John Mueller (Google).

Az, hogy a weboldalra összesen hány link mutat, a Google algoritmusoknak semmit sem számít. Egyetlen releváns link hatékonyabb lehet, mint rossz minőségű linkek milliói – mondta John Mueller a Google SEO Search Center beszélgetés során 2021. február 19-én.

 

A beszélgetés során az egyik kérdező feltette Meullernek a kérdést: Mi a legfontosabb? Az egyedi hivatkkozó backlink domainek száma vagy az összes link száma?

John azt tanácsolja a webhelyek tulajdonosainak, hogy ne összpontosítsanak a webhelyükre mutató linkek teljes számára vagy a webhelyükre mutató egyedi domainek teljes számára.

„Véleményem szerint nem a webhelyre mutató linkek teljes számára vagy a webhelyen található linkek teljes számára kéne összepontosítani, mert a linkeket egészen más módon vizsgáljuk. Megpróbáljuk megérteni, mi releváns a weboldal szempontjából, milyen a link minősége, és a linkek teljes száma egyáltalán nem számít.” Majd folytatta: „Milliónyi linket hozhat létre milliónyi webhelyhez ha akarja, és mi mindegyiket figyelmen kívül hagyhatjuk”

Mueller szzerint egytlen releváns forrásból származó link erősebb jelet küldhet a Google számára arról, hogy kell kezelnie a weboldalt. Összességében ez a válasz arra utal, hogy a mennyiség helyett a minőség a legfontosabb a Google számára.

A SEO Office Hous február 19-i videója itt található: