Míg az AI-chat és annak az emberiség jövőjére gyakorolt ​​hatása továbbra is fontos téma maradt a Google-lal kapcsolatos hírekben, a keresőmotor tovább fejlődött a március 7 -i lezárt Product Review frissítéssel, valamint az egy héttel később megjelent egy új Core Update-al.

Termékértékelési rendszer frissítés (nemzetközi)

A termékértékelési rendszer frissítés vége: március 7.

A Product Review rendszerről bővebben a műlt havi hírekben írtuk: Februári SEO hírek

Márciusi Core Update

A Google március 15 -én bejelentette egy új alapfrissítés kiadását, amelynél úgy tűnt, hogy óriási hatással volt a keresési eredményekre szerte a világon.
Az alapvető frissítések fontos változások a Google Keresés rangsorolási rendszerében. Meglehetősen rendszeresen adják ki őket, de a 2023. márciusi frissítés az első 2022 szeptembere óta.

A Google nem ad ki konkrét információkat arról, hogy konkrétan mi változott az alapfrissítés során, de azt elmondta, hogy a frissítéseket olyan webhelyek hasznára tervezték, amelyek jó minőségű, releváns tartalmat kínálnak a keresésekhez. A Google a minőségbesoroló irányelvekre hivatkozik tanácsként a webhelytulajdonosoknak az alapvető frissítésekkel kapcsolatban, így lehetséges, hogy ez a frissítés a 2022 decemberében bevezetett új minőségbesoroló irányelveket hajtja végre. Más elméletek szerint ez a frissítés az AI által generált szöveg ellen küzd.

Bár a Google bejelentette, hogy a Core Update bevezetése március 28- án befejeződöt, a Rank Ranger és a SEMRush azt mutatták, hogy március 29-én, szerdán még jelentős ingadozások mutatkoztak a Google eredményeiben. Úgy tűnik, hogy ezek a változások még az alapfrissítéshez kapcsolódnak.

Google Bard

Március 22-én a Google mesterséges intelligencia chatje, a Bard béta verziója elérhetővé vált új tesztelők számára az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban.

A Bard önálló webhelyként érhető el, és jelenleg nincs beépítve a keresési eredmények közé. Jelenleg olvassuk, figyeljük a külföldi kolllégák tapasztalait, de nagyon sok az olyan általános vélemény, hogy Bing jelenleg még megelőzi a Google-t a mesterséges intelligencia chat-versenyében.

Google Search Console képzési sorozata újraindult

Március eleje óta a Google újraindította a Search Console képzési sorozatát, amely 2020 óta szünetelt. Daniel Waisberg, a Google munkatársa által bemutatott rövid útmutatók segítenek a webhelytulajdonosoknak abban, hogy optimalizálják a keresési megjelenésüket a Google-on és növeljék az organikus forgalmukat.

A március 29- én közzétett, A Google keresési forgalom csökkenésének elemzése című videó a Google 2021 júliusában közzétett tanácsaira támaszkodik, de a Google Search Console élő bemutatóival és tippekkel egészíti ki a Google Trends használatával kapcsolatos általános trendeket.